Lyö vetoa oikealla hetkellä!

Vedonlyönnissä tapaa yleensä kahdenlaisia ihmisiä. On niitä, jotka asettavat vetonsa mieluusti jo hyvissä ajoin, sekä niitä, jotka jättävät vedonlyönnin viime tinkaan ja päätyvät usein valitsemaan suositun vedon. Ei kuitenkaan ole mitään varsinaista oikeaa vastausta sille, mikä on paras hetki asettaa veto. Usein vedonlyöntitoimistot saattavat kuitenkin tarjota parempia hintoja tai erikoistarjouksia hyvissä ajoin ennen urheilutapahtumaa, joten mikäli on aikeissa joka tapauksessa lyödä vetoa jostain ottelusta, kannattaa ehdottomasti harkita vedonlyöntiä aikaisessa vaiheessa.

Luota vaistoon

Ajoitus on vedonlyönnissä tärkeää.Urheiluvedonlyönnissä kertoimet saattavat vaihdella suurestikin lyhyellä aikavälillä, mutta yksi asia on varmaa: mitä aiemmin vetoa lyö, sitä yhtenäisempiä ja johdonmukaisempia ovat kohteen kertoimet, koska vedot perustuvat tilastoihin. Mikäli asettaa panoksensa peliin myöhemmässä vaiheessa ja tekee valintansa tilannetta tarkasteltuaan, saattaa siitä toisaalta olla myös etua!

Suurimmalla osalla ihmisistä ei ole aikaa perehtyä syvällisesti urheilulajin tilastoihin, kokoonpanoihin, pelianalyyseihin, joukkueen viime aikojen menestykseen, historiallisiin trendeihin ja muihin otteluiden tuloksiin vaikuttaviin tekijöihin. Jos tilanne on tämä, kannattaa silloin laskea oman vaistonsa varaan. Jos mielessä on pieni tuntuma siitä, että joku tietty pelaaja tai joukkue voisi onnistua, kannattaa toimia heti. Toki kannattavaa on pyrkiä analysoimaan kilpailua ja asetelmia mahdollisuuksien mukaan. Jos joukkueen tähtipelaaja on loukkaantunut, ovat vastapuolen voittomahdollisuudet silloin korkeammat. Jos vetoa ehtii lyömään heti tapahtuman jälkeen ennen kuin vedonlyöntitoimisto muuttaa kertoimia, kannattaa tilaisuuteen iskeä välittömästi.

Vedot turnauksen alussa vai loppupuolella?

Mikäli haluaa lyödä vetoa urheiluturnauksen voittajasta, antaa kauden alkupuoli sille parhaimmat kertoimet. Se johtuu siitä, että alussa mikään ei ole varmaa ja mitä tahansa voi tapahtua. Jos esimerkiksi haluaa lyödä vetoa jääkiekon SM-liigassa ja kauden alussa ennakkosuosikkeja ovat TPS ja Tappara, voivat yhtä lailla kauden päättyessä kärkikaksikkoon kohota HIFK ja Kärpät, joilla on ollut kauden alkuvaiheessa erittäin hyvät kertoimet.

Toisaalta kauden loppupuolella tapahtuva vedonlyönti saattaa olla niin ikään ajoituksellisesti loistava. Finaalipelien aikana voi sattua hyvinkin epätavallisia asioita, joille on laskettu erittäin hyvät kertoimet. Yksi fiksu vedonlyöntitapa on keskittyä pelaajiin. Katse saattaa turnauksen aikana kiinnittyä esimerkiksi johonkin tiettyyn pelaajaan, jolla on hyvät mahdollisuudet rikkoa henkilökohtaisia tai jopa liigaennätyksiä riippumatta siitä, kuinka hänen joukkue pärjää kokonaisuutena.