Vedonlyöntiä aloittamassa?

Moni kuvittelee hallitsevansa vedonlyönnin heti ensimmäisestä kerrasta lähtien. Kyseessä onkin melko yksinkertainen harrastus, mutta halutessaan siihen voi uppoutua toden teolla, jolloin esiin kuoriutuu tavattomasti uusia ulottuvuuksia ja asioita, joihin voi paneutua vetoa lyödessään. Vedonlyöntiä onkin syytä opetella, mikäli aikomuksena on ryhtyä jossain vaiheessa lyömään vetoa ammattimaisesti.

Vedonlyönnin ammattilainen pyrkii minimoimaan onnen varaan jättäytymisen ja ottamaan huomioon kaikki mahdolliset tekijät, jotka voisivat auttaa mahdollisimman hyvin veikkaamisessa. Seuraavaksi esitellään muutamia aloittelevalle vedonlyöjälle hyödyllistä vinkkiä, joiden avulla tappioiden mahdollisuus pienenee huomattavasti ja vedonlyönti säilyy myös järkevissä mittasuhteissa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vedonlyönnissä pitkäjänteisyys kannattaa, joten ensimmäisestä vastoinkäymisestä ei kannata suotta lannistua.

Pidä kirjaa vedoistasi

Vedoista kannattaa pitää kirjaa!Moni säännöllisesti veikkaava kirjaa ylös kaikki vetonsa ja niiden tulokset, oli kyseessä sitten voitto tai tappio. Muistiinpanoja voi selailla myöhemmin ja niiden avulla saa realistisen käsityksen siitä, onko vedonlyönti oikeasti kannattavaa vai onko se miinusmerkkistä kuukaudesta toiseen. Monella vedonlyöntisivustolla pystyy tutustumaan omaan pelihistoriaansa pelitilillään, mutta jotkut suosivat itse koneella laatimaansa taulukkoa, jota he päivittävät jatkuvasti.

Suosi suoravetoja

Etenkin aloittelijat sortuvat usein heti alussa aivan liian suuriin yhdistelmiin. Ei ole järkevää asettaa vetoja liian moneen kohteeseen, vaan kohtuullisuus palkitsee. Etenkin alkuvaiheessa on parempi idea veikata vain yhtä tai kahta kohdetta, ja vähitellen kasvattaa pottia. Hiljaa hyvä tulee!

Valitse vedonlyöntiin itselle tutut kohteet

Kun itselleen valitsee vedonlyöntikohdetta, on syytä miettiä tarkkaan, kannttaako itselle vieraassa lajissa lyödä vetoa lainkaan. Etenkin aloitteleva vedonlyöjä tulee varmasti pärjäämään paremmin pelaamalla itselle jo ennestään tuttuja vedonlyöntikohteita, sillä niistä löytyy enemmän tietämystä ja käsitystä siitä, mitkä joukkueet otteluissa voisivat pärjätä. On äärimmäisen turhaa lähteä lyömään vetoa esimerkiksi amerikkalaisesta jalkapallosta, mikäli sen säännötkään eivät ole tuttuja.

Valitse vain hyviä kertoimia

Jos kertoimien päälle ei ymmärrä, ei kannata lyödä vetoa kovinkaan suurista summista. Kertoimien kohdalla pienistäkin eroista saattaa tulla suuria eroja, sillä pidemmän päälle vedonlyöntiä harrastaessa desimaaliluvutkin ovat todella oleellisia. Oli kyseessä sitten aloitteleva tai kokenut vedonlyöjä, kannattaa itselleen etsiä sellaisia kohteita, joissa on oikeasti hyvät kertoimet. Moni on myös sitä mieltä, ettei koko pelikassaa kannata pelata yhdellä vedonlyöntisivustolla, vaan sen hajauttaminen voi olla paras ratkaisu.