Vedonlyöntikohteeksi tietokonepeli?

Elektronisella urheilulla viitataan tietokoneella tai pelikonsolilla pelattavien pelien pelaamiseen kilpailutasolla. Kilpailutasolla pelattavia pelejä on olemassa monenlaisia. Kyse saattaa olla esimerkiksi ammuntapeleistä, strategiapeleistä, urheilupeleistä, roolipeleistä tai todella suuren mittakaavan netissä pelattavista areena-otteluista. Tämän hetken suosituimpia elektronisen urheilun pelejä ovat muun muassa League of Legends, Call of Duty, Counter-Strke, Starcraft II, World of Warcraft, Minecraft ja Quake.

eSports tekee itseään yhä tunnetummaksi

tietokonepelit ovat suosittuja vedonlyöntikohteita.Vaikka elektroninen urheilu on käsitteenä vielä suurelle yleisölle vieras, on se lunastamassa paikkaansa myös monen vedonlyöntitoimiston listoilla. Elektroninen urheilu on tulevaisuutta ja jo nyt eSports on tiettyjen ihmisryhmien keskuudessa aivan valtavan suosittua. Eri puolilla maailmaa järjestetään monenlaisia ammattitasolla pelattavia eSports-turnauksia. Suomessa järjestetään joka vuosi elektronisen urheilun tapahtuma nimeltä Assembly, joka vetää Helsinkiin tuhansia kiinnostuneita pelaajia, katsojia ja tietenkin myös vedonlyöjiä. Vieläkin suurempia elektronisen urheilun turnauksia järjestetään muun muassa Ruotsissa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa.

Monen perinteisemmistä urheilulajeista vetoa lyövän leuka loksahtaa kun he saavat tietää, millaisia rahasummia elektronisessa urheilussa liikkuu vedonlyönnissä. Jo itse turnausten palkinnot kaikkein ansioituneimmille pelaajille voivat liikkua sadoissatuhansissa euroissa tai parhaimmillaan jopa miljoonissa, mutta myös vedonlyönnissä on mahdollista lyödä todella hyvin rahoiksi, mikäli on asiaan perehtynyt. Kuten missä tahansa muussa urheilussa vetoa lyödessä, myös eSports-vedonlyönnissä vetoa lyödään siitä, mikä on pelin lopputulos joko yksittäisen pelaaja tai joukkueen osalta. Ottelun voittajan lisäksi tässä kategoriassa on mahdollista kokeilla myös aasialaista tasoitusvetoa usealla vedonlyöntisivustolla.

Kenelle vedonlyönti e-Sportissa soveltuu?

Lienee sanomattakin selvää, että tässä kategoriassa vetoa lyövät enemmän nuoremmat pelaajat, joille tietokonepelit ovat olleet tuttuja jo pienestä pitäen. Jos on itse pelannut esimerkiksi Counter-Strikea tai Quakea ja peli on sitä kautta tullut tutuksi, on silloin myös helpompi analysoida toisten pelaajien suorituksia, vahvuuksia ja mahdollisia virheitä. Toisaalta kuka tahansa voi opetella olemaan hyvä vedonlyöjä, kunhan motivaatiota riittää asiaan perehtymiseen. Aivan aluksi kannattaakin selvittää veikattavan pelin tämän hetken menestyneimmät pelaajat esimerkiksi sosiaalisen median tai turnauksen verkkosivujen kautta ja lähteä tutkimaan, millaiset voisivat olla kyseisen pelaajan voittomahdollisuudet.