Kertoimet ja vedonlyönti

Vetoa voi lyödä kahdella tavalla: joko mutu-tuntumaan veikkauksensa perustaen tai vaihtoehtoisesti asiaan huolellisesti perehtyen aina kertoimia ja todennäköisyyksiä myöten, jolloin veikkaus pohjautuu faktoihin. Moni kovatasoinen vedonlyöjä suosii jälkimmäistä vaihtoehtoa, mutta on tärkeää kuitenkin tiedostaa se tosiasia, etteivät mitkään todennäköisyyslaskelmat kerro mitään varmuudella. Lisäksi kaikissa kertoimissakin on aina kyse subjektiivisesta arviosta, joten virheitä voi sattua milloin tahansa. Tämän vuoksi kertoimiin ei kannata keskittyä täysin, vaan pyrkiä tarkastelemaan pelin asetelmaa hieman kauempaa.

Kertoimien merkitys vedonlyönnissä

Moni aloittelija päivittelee vedonlyönnissä käytettävien kertoimien ymmärtämisen vaikeutta. Loppujen lopuksi kyse ei kuitenkaan ole lainkaan hankala asia sisäistää. Kertoimet onkin syytä ymmärtää, sillä niillä on suuri merkitys vedonlyönnin kannalta. Kertoimissa näkyy heti esimerkiksi se, jos ottelussa vastakkain asettuvat kaksi selvästi eritasoista joukkuetta. Mikäli asettaa panoksensa heikomman joukkueen voiton puolesta, tietää se silloin suurempaa kerrointa, mikäli altavastaajaksi arvioitu joukkue päätyykin voittamaan pelin. Jos puolestaan ennakkosuosikin asemasta nauttinut joukkue voittaa, ei siihen asetetuille panoksille ole tiedossa aivan yhtä suurta kerrointa.

Vedonlyönnissä kertoimien laskeminen kannattaa

Jos erityisen suuret voitot houkuttelevat, on suositeltavaa harjoitella kertoimien laskemista. Silloinn pystyy itsekin laskemaan kertoimet ja vertaamaan niitä vedonlyöntisivuston tarjontaan. Kohteen veikkaamisen kannattavuus selviää hyvin nopeasti lyhyellä laskutoimituksella. Kertoimia pystyy laskemaan tiettyä kaavaa noudattamalla, mutta sen lisäksi veikkaajalta edellytetään monipuolista tietämystä lajista, eri joukkueista ja niiden kokoonpanoista sekä tämänhetkisestä tilanteesta. Taustatietojen avulla pystyy tekemään huomattavasti valistuneemman veikkauksen siitä, miten ottelussa lopulta käy.

Kun on tehnyt taustaselvityksen ottelussa pelaavista joukkueista, niiden vahvuuksista ja heikkouksista ja mahdollisista erikoistilanteista, voi seuraavaksi ryhtyä laskemaan ottelun kerrointa. Kertoimien laskukaava on (1 jaettuna todennäköisyydellä) x 10. Mikäli Suomi-Ruotsi-ottelussa pelin päättyminen Ruotsin voittoon on todennäköisyydeltään 55%, tasapeliin päättyminen 20% ja Suomen voittoon päättyminen 25%, voi kertoimet laskea siten, että Ruotsin voitossa kerroin on (1/55) x 100 = 1.80, tasapelissä (1/20) x 100 = 5.00 ja Suomen voitossa (1/25) x 100 = 4.00. Näitä tuloksia voi sitten vertailla vedonlyöntisivustolla tarjottaviin kertoimiin. Jos oma laskelma kertoo suuremmasta todennäköisyydestä, on vedonlyönti todennäköisesti kannattavaa.