Vedonlyönti hevosurheilussa

Vaikka jalkapallo ja jääkiekko ovatkin yleisesti ottaen kaikkein suosituimmat lajit vedonlyönnistä puhuttaessa, on lisäksi olemassa yksi sellainen vedonlyöntikohde, jota voidaan pitää yhtenä perinteisimmistä valinnoista.  Kyse on tietenkin hevosurheilusta, joka pitää sisällään niin ravit kuin ratsastuksenkin. Hevosurheilu on jo pitkään ollut vedonlyöntifirmojen listoilla suurta suosiota nauttiva vedonlyöntikohde, joka tarjoaa todella mielenkiintoisia ja jännittäviä hetkiä. Moni on hevosurheilussa vetoa lyömällä päässyt kiinni mahtaviin voittosummiin ja vedonlyöntikohteena sitä voidaankin pitää äärimmäisen koukuttavana.

Raveissa voi käydä kuinka tahansa

Hevosurheilu on mielekäs veikkauskohde monelle.Raviurheilu kuten muutkin hevosurheilun muodot ovat sinänsä haastava kohde vedonlyönnissä, sillä siihen liittyy monenlaisia tekijöitä, jotka vaikuttavat tapahtuman lopputulokseen. Raveissa tai esteratsastuksessa ei koskaan voi olla täysin varma mistään, sillä eläinten kanssa työskennellessä voi tapahtua arvaamattomia asioita. Hevosurheilussa ratsastajalta tai ohjastajalta edellytetään riittävää henkistä valmistautumista, mutta ennen kaikkea hevonen, sen fyysinen kunto ja harjoittelun määrä vaikuttavat siihen, kuinka kisassa käy. Raveissa veikkaaminen onkin hauskaa puuhaa, sillä periaatteessa kuka tahansa voi selviytyä voittajaksi oikeissa olosuhteissa. Ennakkosuosikiksi arvioitu hevonen voi yhtäkkiä jäädä jonon hännille jonkun hyvinkin pienen asian takia.

Esteratsastuskin veikattavien lajien joukossa

Vaikka ravikilpailut ovat kaikkein yleisin hevosurheilun veikkauskohde, on tietty vedonlyöjien ryhmä, joka vannoo esteratsastuksen nimeen. Esteratsastuksessa hevosen ja sen päällä ohjaavan ratsastajan tulee suorittaa esterata mahdollisimman nopeassa ajassa, mutta yhtä tärkeää on virheettömyys. Esteet tulee ylittää mahdollisimman tyylikkäästi ilman pudotuksia, jotta kilpailija saisi arvostelutuomareilta mahdollisimman korkeat pisteet.

Suomalaisittain esteratsastus on ollut varsin menestyksekäs laji, sillä lajin huipulle on noussut useita suomalaisia kilpailijoita. Tästä huolimatta esteratsastus on jäänyt vain pienen piirin seuraamaksi lajiksi ja yllättäen juuri hevosurheilusta vetoa lyövien keskuudessa se on hyvinkin seurattu laji.

Vedonlyönti hevosurheilussa tuo vaihtelua

Hevosurheilu on kaikin puolin kiintoisa valinta vedonlyöntiin, mikäli kaipaa vaihtelua ainaiselle jalkapallovedonlyönnille. Vaikka ei välttämättä tietäisikään paljoa raviurheilusta, esteratsastuksesta tai laukkakilpailuista, voi lajia jonkin aikaa seuraamalla saada jo varsin hyvän käsityksen siitä, millaiset kilpailijat kisoissa yleensä pärjäävät parhaiten. Mikäli onnistuu veikkaamaan oikein kilpailussa voittavan hevosen, voi silloin parhaimmillaan osua kohdalle suuriakin voittoja.